SKOLA OCH BARN, PRAKTISK

Uppfostrar sina barn till att slippa tillvaron som mjölkkor

Flagga 15-10-10 ~2 minuters läsning · 252 ord

Christopher Arzrouni, som är känd som en liberal debattör, tar i denna kommentar tag i hur han ofta träffar barn som av sina föräldrar är tydligt indoktrinerade i vänsterorienterad riktning. Samtidigt har han också råkat ut för pedagoger som har uttryckt liknande synpunkter gentemot hans dotter i förskolan. Därför har han nu som konsekvens börjat indoktrinera sina barn i motsatt riktning – som en sorts motvikt.

Nu är skribenten efterhand far åt en barnskara på fyra, något som har fått folk att berömma honom för att hålla uppe befolkningstalet, så det finns någon att försörja danskarna när de blir gamla.

Det sista vill Christopher Arzouni dock inte stå modell för. Hans barn skall inte uppfostras till att vara en sorts mjölkkor åt välfärdsstaten, skriver han i kommentaren. Därför har ”indoktrineringen” av den liberale debattörens barn nu tagit en ny riktning. De skall inte längre vara liberalister – men mobila.

Christopher Arzrouni ser nu till att hans barn lär sig språk på hög nivå, och samtidigt uppmanar han dem att flytta utomlands. Och han skulle inte ha något mot att åka på långväga besök hos dem i framtiden, till exempel i USA eller Frankrike, när de blivit vuxna. Tvärtom.

Danskar är alldeles för hemkära, och flyttar inte gärna på sig. Därför blir danskar också lätt offer för det höga danska skattetrycket, menar han. Och det är därför han nu uppfostrar sina barn till att bli världsmedborgare, så de får bättre möjligheter att fly från en framtid som välfärdsstatens mjölkkor, framgår det av kommentaren.

Skribentmail: