BOSTAD, JURIDIK OCH REGLER, BYRÅKRATI, FASTIGHETSKÖP, NYBYGGNATION, VILLOR

Bristfällig lagstiftning gör bostadsköp komplicerat

Flagga 25-10-10 ~En minuts läsning · 212 ord

Den grekiska lagstiftningen inom försäljning av fast egendom är otillräcklig, och bristfälliga tomtregister medför ofta komplikationer och förseningar. De långa procedurerna gör att det kan utveckla sig till lite av en Herkules-uppgift att köpa en semesterbostad på en av de grekiska öarna, och det kan verka avskräckande. Detta säger Yannis Perrotis, som är VD för fastighetskonsultfirman CB Richard Ellis-Atria i Athen.

På några öar är det mycket byråkrati, och på vissa öar är de väldigt stränga när det kommer till nybyggnation.

Kritiken av reglerna rörande köp av semesterbostad på de grekiska öarna kan också höras på andra håll i fastighetsbranschen – bland annat hos fastighetsutvecklarna, som försöker bygga lyxbostäder.

I början av 2009 förväntas en ny lag dock skapa klarhet i vart man får och inte får bygga. Lagen vill dock inte rubba vid principen om att en byggnadstomt måste vara på minst 4.000 kvadratmeter.

Är du intresserad av att köpa en semesterbostad på de grekiska öarna, får du se till att skaffa en advokat som är kapabel till att hantera myndigheter inom både skogsdrift och arkeologi. Om du fattar tycke för en äldre byggnad blir du också tvungen att kontakta en byggnadsingenjör som kan värdera om byggnaden kommer att kunna klara av en av de grekiska jordbävningarna, framgår det av artikeln.

Skribentmail: