BOSTAD, JURIDIK OCH REGLER, FASTIGHETSKÖP, SEMESTERBOSTÄDER

Nya lagar ska begränsa utlänska ägere

Flagga 30-03-08 ~En minuts läsning · 170 ord

Thailand tar emot dubbelt så många turister som de gjorde för bara 10 år sedan. Men thailändarna börjar tröttna på den årliga invasionen från utlandet, och nu kan de många utlänningarna, som köpt semesterbostad vid Phuket och andra ställen, i följa de engelska tidningarna Financial Times Herald Tribune, se fram emot svåra tider

Många utlänningar – också danskar har de senaste åren köpt mark och egendomar i landet och kringgått restriktioner genom olika föreningskonstruktioner. Men nu nedkommer den nya regeringen med nya lagar som ska begränsa utlänskta ägare i landets föreningar.

”Foreign Business Act”, som lagarna heter, ska skapa problem för en lång rad av utlänska verksamheter. Bl.a. kommer lagen bara göra det möjligt för nationella verksamheter att transportera runt varor i landet – häribland landets hamnar. Dessutom debateras det kring om utländska verksamheter i framtiden kan vara i majoritet i landets föreningar.

I februari 2007 protesterade EU mot de varslade uppstramningarna till Thailands regering. EU menar att det ville vara mot reglerna i Frihandelsorganistationen WTO, framgår det av artikeln.

Skribentmail: